Alman araba üreticisi Opel, Mokka ismini verdiği kompakt crossover taşıtının yeni jenerasyonu için tanıtım kampanyası çalışmalarına bugün haysiyetiyle başladı. Firma, fotoğrafı YouTube kanalı üzerinden yeni bir tanıtım videosu yayınladı.
Motor1 Türkiye’de yer alan habere göre firmanın çıkaracağı bu yeni jenerasyon taşıtın tasarımı, daha önceki Mokka’dan tamamen değişik olacak. Hatta taşıtın altyapısının ve adının bile basmakalıp Mokka’dan değişik olacağı ifade ediliyor.
2021 model Opel Mokka:
Firmanın, 2018 senesinde çıkardığı konsept taşıtı GT X Experimental’dan esin aldığı düşünülen yeni taşıtı Mokka’nın, PSA grubunun CMP platformunu kullanacağı da öğreniliyor. Başka Bir Deyişle bu, yeni Peugeot 2008 ve DS3 Crossback gibi vasıtalarla ortak platformu kullanacağı anlamına geliyor. Vasıtayla alakalı yayınlanan tanıtım videosunda taşıtın dingil mesafesinde toplam uzunlukta çoğalış olduğu görülüyor.
Firma, bu yeni jenerasyon Mokka’nın tamamen elektrikli bir versiyonunun da olacağını ifade ediyor. Hatta önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek olan taşıt, tamamen elektrikli versiyon olacak. Natürel elektrikli vasıtaya ek olarak taşıtın benzinli ve dizel seçenekleri de bulunacak.
~Opel Mokka’nın mart ayında ortaya çıkan resmi
Yeni Mokka’nın; ekipman tarafına bakıldığında tıpkı Peugeot 2008’deki gibi 100, 130 ve 155 at eforuna sahip 1,2 litrelik turbo benzinli motora sahip olacağı düşünülüyor. Ayrıca buna ek olarak 100 ve 130 at eforundaki 1,5 litre dizel motorlu bir seçeneğin de olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Taşıtın videoda da vurgulanan elektrikli versiyonunun 136 at eforu üreten bir motora ve 50 kWh bir pile sahip olacağı varsayım ediliyor.
Firma yetkilileri, taşıtın tasarımına dair yaptıkları söylemelerdeyse taşıtın içinin tamamen dijitalleştirilmiş olacağını dile getiriyor. Opel’in yeni jenerasyon Mokka taşıtının mayıs veya haziran aylarında tanıtılması bekleniyor.