Koronavirüsün dünyayı tesiri altına aldığı bu günlerde iş dünyasının büyük bir çoğunluğu konuttan çalışmaya başladı. Çoğu kullanıcı konuttan çalışırken yaşadığı irtibat meselesini kolay arayüzü ve kullanım basitliği nedeniyle “Zoom” uygulaması ile çözmüş gidişatta. Uygulamanın bu denli sükse yapması neticesinde süratle yaygınlaşması da muhtemel oldu. Günlük 300 milyon kullanıcıya erişen Zoom’un güvenlik meseleleri de aralıksız gündem yaratıyor.
Dijital çağda kaygılar bitmiyor. Şayet Zoom kullanmak istemiyor ve seçenek uygulamalar arıyorsanız sizin için hoş bir liste derlemeye çalıştık. Faal olarak video görüşmelerde kullanacağınız 12 mobil uygumalayı bir araya getirdik. Uygulamaların web versiyonlarına da başlıklarına tıklayarak erişebilirsiniz.
Zoom Seçeneği Uygulamalar:
Skype Cisco Webex Adobe Connect Google Hangout Meet Microsoft Teams Starleaf Jitsi Meet Whereby Discord GoToMeeting join.me Blue Jeans
1. Skype:
Türkçe dil yardımı, Uslu iletileşme, HD niteliğinde sesli ve görüntülü çağrı, Ekran paylaşımı, Canlı altyazı ve Ekran kaydı,
Microsoft’un video konferans uygulaması sayesinde isterseniz sesli isterseniz de görüntülü çağrılar hakikatleştirebilirsiniz. Ekran paylaşımı özelliği sayesinde ise basitlikle konferanslarınız sırasında kullanıcılarla daha tesirli bir irtibat kurabilirsiniz. Ayrıca konferanslarınızı sonra da izleyebilmek için görüşmenizi kaydolma ihtimali de bulunuyor. Skype’ı kullanıcı arkadaşı arayüzü ve Türkçe dil takviyesiyle alttaki indirme irtibatlarını kullanarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
SkypeİNDİR SkypeİNDİR
2. Cisco Webex:
Buluşmayı anında metne dönüştürme ve Altyazı oluşturma, Üst seviye bir güvenlik, Profesyonel bir kullanım için, Fiyatlı kullanım alternatifleri, Türkçe dil yardımı
Cisco Webex, ufak ve orta ölçekli şirket KOBİ alıcıları için öncelikli olarak kullanımının yanında acemi kullanım için de fiyatlı tasarılar sunan bir video konferans uygulamasıdır. Skype gibi buluşmada canlı altyazı özelliğiyle kullanıma takviyeci olurken ekran kaydı ile de kullanıcısına kayıtları sonra da tahlil ihtimali sunuyor. İrtibatları kullanarak indirebilirsiniz.
Cisco WebexİNDİR Cisco WebexİNDİR
3. Adobe Connect:
Eğitim içeriği paylaşımı ve Talebe takibi, Ekran paylaşımı, Beyaz tahta uygulaması, Türkçe dil yardımı
Adobe Connect genellikle müessesesel olarak kullanılan fiyatlı bir video konferans uygulamasıdır. Uygulamayı satın almadan evvel 90 gün fiyatsız olarak sınayabilirsiniz. Mobil platformlarda da dayanak sunan uygulama bir hayli müessesesel işletmelerde eğitim odaklı olarak kullanılmaktadır. Adobe Connect, içerik paylaşımı ve Beyaz tahta uygulamasıyla talebelere reel bir sınıf tecrübeyi yaşatıyor. Fiyat tasarılarını buradan görüntüleyebilir indirme linklerini altta bulabilirsiniz.
Adobe ConnectİNDİR Adobe ConnectİNDİR
4. Google Hangouts Meet:
Google servisleriyle entegre bir biçimde çalışıyor, Fiyatlı ve fiyatsız kullanılabilir servisler, Reel zamanlı altyazı, Ekran paylaşımı Türkçe dil yardımı
Google’ın video konferans servisi sayesinde tüm google servisleriyle entegre bir biçimde çalışarak kullanıcılara bir hayli özellik sunuyor. Sunduğu bu özellikler sayesinde de görüşmeler sırasında lüzumunuz herşeye Google ekosisteminde sahip olabiliyorsunuz. Misalin Google Docs da yazdığınız bir yazıyı Hangouts Meet kullanarak buluşmadaki katılımcılarla paylaşıp yaptığınız farklılıkları da Google Drive’a kaydoluyorsunuz. Bu da kullanıcılara büyük bir basitlik sağlıyor. Fiyatlı ve fiyatsız kullanım imkanlarını da bünyesinde barındıran serviste, rakipleri gibi reel dayanağına da yer veriliyor. İndirme linklerini kullanarak uygulamaya erişebilirsiniz.
Google MeetİNDİR Google MeetİNDİR
5. Microsoft Teams:
Microsoft servisleri entegrasyonu, Skype Müessesesel, Office 365 gibi Microsoft mahsulleri ile beraber çalışır, Müessesesel saklılık, Türkçe dil yardımı
Microsoft Teams uygulaması ile takımlar oluşturup, oluşturulan bu takımlar ile aynı anda görüntülü ve sesli görüşmeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda belgeler ve video, fotoğraf vs. gibi içerik paylaşımı hakikatleştirebilirsiniz. Uygulamada Microsoft servisleriyle beraber dayanağı da sunuluyor. Microsoft’un müessesesel kullanıcılarına özel olarak oluşturduğu Teams sayesinde kullanıcılar Microsoft’un tüm servislerini de dahil ederek buluşmalar asıllaştırabilirler. Altta yer alan irtibatları kullanarak uygulamaya ulaşabilirsiniz.
Microsoft TeamsİNDİR Microsoft TeamsİNDİR
6. Discord:
Topluluk odaları oluşturabilme ihtimali, Video ve sesli görüşme İletileşme, Türkçe dil yardımı
Discord oyuncular için değil mi? dediğinizi dinler gibiyim. Evet Discord günümüzde daha çok oyuncular tarafından seçim edilen bir platform. Ancak rakipleri gibi görüntülü görüşme yardımı sunuyor. Ayrıca topluluk odalarında aynı anda çok rakamda olanağı da sağlıyor. Discord’un bir öteki özelliği ise ekran paylaşımı yapabiliyor olması. Tüm bu özellikleri ele aldığımızda ise rakiplerinden alt kalır bir yanı olmayan Discord’u fiyatsız bir biçimde indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
DiscordİNDİR DiscordİNDİR
7. Starleaf:
Görüşme kaydı, Video ve sesli çağrı, Buluşma ve görüşmeler için ekipman yardımı
Starleaf işletmesi hem acemi hem de profesyonel kullanıcılarına özel çözümler geliştirmiş. İsterseniz sadece uygulamasını kullanarak video ve sesli görüşme yapabilir isterseniz de işletmenin sizin için sunduğu kamera, dock, mikrofon vs. gibi teçhizatlarla görüşmenizi profesyonel hale getirebilirsiniz. Kullanıcı rakamı ne yazık ki 20 şahıs ile hudutlu. Starleaf sayesinde görüşmeleriniz esnasında görüşme kaydı da yapabilirsiniz. İndirme irtibatlarını kullanarak uygulamaya ulaşabilirsiniz. Uygulamanın sadece koronavirüs vaktince fiyatsız olduğunu da belirtelim.
StarLeafİNDİR StarLeafİNDİR
8. Jitsi Meet:
Sarih kaynak kodlu, Parolalı ve tehlikesiz, Hesap montajı gerektirmez
Jitsi Meet Slack, Google Calendar ve Office 365 ile entegre bir biçimde çalışan sarih kaynak kodlu bir video konferans uygulamasıdır. Jitsi Meet saklılık ve güvenlik mevzusundaki özellikleriyle ön tasarıya çıkıyor. Bilgisayarda kullanmak için rastgele bir montaja da gereksinim dinlemiyor. Jitsi Meet’i Android ve iOS makinelerinizde kullanmak için ise uygulamaya gereksinim dinliyorsunuz. Uygulamayı indirmek için altta bulunan linkleri kullanabilirsiniz.
Jitsi MeetİNDİR Jitsi MeetİNDİR
9. Whereby:
Ekran paylaşımı, Video kaydı, Süratli ve basit kullanım
Whereby selefi video konferans uygulamalarına göre oldukça süratli. Fakat sadece 4 kullanıcı ile video konferans yapabiliyorsunuz. Ekran paylaşımı ve video kaydı gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Kullanıcılarına fiyatlı ve fiyatsız alternatifler sunan Whereby, fiyatlı kolilerine Pro ve Business isimlerini vermiş. Whereby uygulamasını indirmek için linkleri altta hisseleştik.
WherebyİNDİR WherebyİNDİR
10. GoToMeeting:
İlk ay fiyatsız, Gelişmiş idareyici oturumu, Ekran ve çizim paylaşımı,
Kullanıcılarına çok rakamda özellik sunan GoToMeeting ile 25 bireye kadar video görüşmelerinizi hakikatleştirebilirsiniz. Daha çok profesyonel ve müessesesel bir kullanıma müteveccih bir arayüze sahip olan GoToMeeting ile ekran kaydı alabilirsiniz. Uygulama, ekran ve çizim paylaşımı da yapabileceğiniz bir özelliğe de sahip. Uygulamaya ulaşabileceğiniz linkleri altta hisseleştik.
GoToMeetingİNDİR GoToMeetingİNDİR
11. join.me:
Basit ve fiyatsız, Ekran paylaşımı, 10 bireye kadar kullanım
Join.me basit ve meselesiz çalışan bir ekran paylaşım ve video konferans vasıtayı olarak karşımıza çıkıyor. Join.me taşıtının fiyatsız olan versiyonuyla 10 bireye kadar ekran görüntüsünü paylaşabilirsiniz. Değişik yerlerdeki şahıslarla beraber aynı görüşmeye katılabilirsiniz. Vasıtayı kullanmak için kendiniz için bir link oluşturabilirsiniz. Bu sayede ekranınızı bir hayli bireyle paylaşabilirsiniz.
join
join.meİNDİR join.meİNDİR
12. Blue Jeans:
Kullanıcı arkadaşı arayüz, Fiyatsız sınama versiyonu HD video ve Dolby Voice®
Blue Jeans video konferans uygulaması HD görüntü ve Dolby Voice® ses yardımına sahip. Bu video konferans vasıtayı ile 150 katılımcıya kadar görüşmeler hakikatleştirebiliyorsunuz. Blue Jeans video konferans uygulaması, basit kullanım sağlayan bir arayüze sahip. Fiyatlı ve fiyatsız alternatifleri de kullanıcılarına sunmuş gidişatta. Uygulamanın linklerini sizlere altta hisseleştik.
BlueJeansİNDİR BlueJeansİNDİR
Konuttan çalıştığımız karantina günlerinde buluşma, röportaj, eğitim ve konferans gibi aynı anda birden fazla bireyin katılımını gerektiren senaryolarda imdadımıza video konferans uygulamaları yetişiyor. Kullanıcıların çoğunluğunun kullandığı Zoom uygulamasına seçenek olarak sunduğumuz 12 programı listeledik. Listemizdeki programlardan birini seçip verdiğimiz linkleri kullanarak indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.